Een tweede spoor traject voor jou

Je bent uitgevallen voor je eigen werk en je werkgever geeft aan dat er een re-integratietraject spoor 2 ingezet moet worden.

Wat betekent dit voor jou?

Dit houdt in dat je naast re-integratiemogelijkheden bij je eigen werkgever ook naar mogelijkheden buiten jouw huidige baan gaat zoeken. (Dit kan dus naast elkaar lopen!).

Als namelijk blijkt dat je bij je eigen werkgever nog niet of niet meer (volledig) aan de slag kan, dan is jouw werkgever na een jaar van jouw ziekmelding, verplicht volgens de Wet Verbetering Poortwachter, ook andere stappen te ondernemen, dan alleen te kijken wat er binnen het eigen bedrijf mogelijk is.

Een spoor 2 traject helpt jou hierbij. Er wordt onderzocht wat jouw mogelijkheden zijn, door er achter te komen wie je bent, wat je leuk vindt en ook wat past bij jouw huidige situatie en je gezondheid. Een re-integratietraject spoor 2 is een traject om je te helpen om weer met plezier en vertrouwen aan het werk te komen, of het nu uiteindelijk bij je eigen of bij een andere werkgever is. Je krijgt inzichten over zelf én over jouw positie op de arbeidsmarkt.

Goed Jezelf begeleidt je in het hele re-integratieproces voor alles wat nodig is gedurende deze periode. Zo krijg je ondersteuning met vragen over jezelf, (wie ben ik nou eigenlijk, waarom maak ik bepaalde keuzes? Wat kan ik? En waar word ik blij van?, wat past bij mij gelet op mijn opleiding en achtergrond? ) Maar ook: Waar vind ik zo’n baan? Kan ik het niet gewoon eens proberen zonder dat ik meteen mijn baan op hoef te zeggen? Hoe maak ik de beste eerste indruk? Wat vertel ik? Hoe vertel ik over mijn klachten om tijdens een sollicitatiegesprek, maar ook waar vind ik vacatures? Is social media nodig en zo ja, hoe gebruik ik dat dan? Hoe moet ik solliciteren en hoe zit dat (straks?) met het UWV.

Kortom: Er is geen standaard route, alles valt of staat met een goede klik tussen jou en jouw reintegratiespecialist.

Ik neem graag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat je zelf kunt ervaren of deze klik er is en beoordeel wat Goed Jezelf voor jou kan doen.

Een tweede spoor traject voor jouw werknemer

Een medewerker ziek geworden? Wanneer deze uitval langdurig blijkt en wanneer er onzekerheid bestaat of deze medewerker volledig kan terug keren in zijn of haar eigen functie, komt er volgens de Wet Verbetering Poortwachter het punt dat er een spoor 2 traject ingezet moet gaan worden.

Goed Jezelf helpt graag mee! Met 20 jaar ervaring als re-integratiespecialist, (UWV trajecten, loopbaan trajecten, spoor 2 en Outplacement), weet ik als geen ander hoe ik een adequaat re-integratietraject spoor 2 neer kan zetten, zonder re-integratiekansen te missen. Daarbij heb ik een mooi netwerk opgebouwd waarin aanvullende expertise zo ingevlogen is.

Ik help jouw medewerker met zijn of haar totale inzetbaarheid. Van het vergroten van persoonlijke effectiviteit, (waaronder bijvoorbeeld rouwverwerking door baanverlies, of het versterken van zelfvertrouwen), het concreet krijgen van zijn of haar mogelijkheden, tot het opdoen van werkervaring in wellicht zelfs een ander vakgebied, met uiteindelijk wellicht een passende baan als resultaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw werknemer? Neem gerust vrijblijvend contact op.